Hybrid identity

Uw organisatie denkt na over de overgang naar de cloud. Misschien wilt u wel eerst een hybride tussenstap maken. Maar hoe regelt u dan identiteit en toegang van gebruikers? Deze paper biedt een overzicht van Microsofts visie op identiteit, binnen het kader van haar visie op People-centric IT. On-premises, cloud en hybride mogelijkheden (hybrid identity) voor identity & access management worden hierbij besproken.

Eenheid brengen in uw digitale omgeving, eindgebruikers ondersteunen en uw data beveiligen

De grootste IT-uitdaging waar organisaties nu mee te maken hebben is het productief houden van gebruikers en tegelijkertijd het beschermen van informatie. Deze uitdaging komt voort uit verschillende nieuwe ontwikkelingen. Om voorop te lopen in deze nieuwe tijd heeft u processen, beleid, en technologieën nodig die uw mensen de vrijheid geven om te werken via de apparaten waar zij voor kiezen. En om data en applicaties beschikbaar te maken via ieder gewenst device.

Microsoft zet in op het creëren van één enkele identiteit voor authenticatie en authoriseren voor alle hulpbronnen, ongeacht de locatie. Dit noemt Microsoft hybrid identity.

Ruwweg worden de volgende drie mogelijkheden besproken:

Cloud identity voorziet gebruikers van een enkele identiteit in de cloud. Dit is handig voor kleinere organisaties die geen integratie nodig hebben me on-premises databronnen. Grotere organisaties met klantgerichte projecten kunnen dit model ook gebruiken voor dergelijke projecten.

Directory Sync. Deze mogelijkheid voorziet u van authenticatie, zowel on-premise als in de cloud. Het is een goede optie voor  middelgrote en grote organisaties die geen federated identity nodig hebben.

Federated Identity. Dit zorgt voor een enkele, verenigde identiteit die continu gesynchroniseerd blijft tussen on-premise en de cloud. Voor de middelgrote of grote organisatie die de volledige functionaliteiten van dit model nodig heeft.

Meer weten? De whitepaper biedt een zeer volledig overzicht van de mogelijkheden. Download de whitepaper nu gratis!