De tweede sessie die Gijs volgde ding over Azure App Service en Azure Functions, en werd geleid door Alex Karcher, Program Manager Azure Functions bij Microsoft. “App services” is een verzamelnaam voor functionaliteiten en diensten die ontwikkelaars in staat stellen om snel krachtige web en mobiele apps te creëren en uit te rollen. Wat zijn de ontwikkelingen op dit gebied bij Microsoft Azure?

Azure Application Innovation

Alex positioneert de verschillende applicatie hosting services die beschikbaar zijn in Azure. Hij begint met een korte intro over AKS (waar we net al een hele sessie over gehad hadden) en daarna legt hij Azure App Service uit.

Er is een vraag vanuit de groep rond downtime bij updates van de Azure App Service. De Microsoft best practice is om Traffic Manager ervoor te plaatsten en twee instances van App Service (liefst in verschillende regio’s) erachter te draaien. Dan zal er geen downtime ontstaan.

Nieuw is dat er nu een SSL certificaat bij elke App Service instance wordt geleverd. Dit maakt virtual networking eenvoudiger.

Integratie: Azure Functions als “Cloud glue”

Azure Functions wordt vaak ingezet als “cloud glue”, om verschillende diensten die niet gemakkelijke out-of-the-box integreren toch te kunnen integreren. Functions kunnen tegenwoordig ook worden gebruikt om machine learning modellen naar toe uit te rollen om vervolgens daar in productie het model te hosten. Dit is mogelijk omdat Functions nu Python ondersteunt. Leuk om te weten dat die Functions dan onder water op Linux draaien.

Er is een nieuw hosting plan voor Functions publiekelijk beschikbaar gekomen: Premium Plan. Dit is voor high performance, enterprise grade Functions. Het draait op krachtiger hardware, deze servers kunnen vooraf “opgewarmd” worden en zijn erg schaalbaar. Er wordt in de toekomst met name op twee gebieden gefocust als het om Functions gaat:

  1. Meer talen en integraties ondersteunen.
  2. Op meer platforms kunnen deployen.

Meer weten of direct aan de slag?

Wil je meer weten over Azure App Service en wat de toegevoegde waarde voor jouw organisatie zou kunnen zijn? Neem dan direct contact met ons op.

Wil je alle inzichten vanuit sessies tijdens Microsoft LEAP meekrijgen? Klik dan hier.

Ben je bezig met de cloud transitie en wil je meer weten over het Azure platform en de mogelijkheden ervan? Download dan nu de nieuwste paper van Gijs in ’t Veld, “Integratie als hefboom voor de cloud transitie”.