De GDPR (General Data Protection Regulation) brengt veel veranderingen met zich mee voor elke organisatie die in Europa actief data verzamelt en/of behandelt. Clouddiensten kunnen helpen om persoonlijke informatie op een veilige manier te behandelen en om de compliance met wetgeving zoals de GDPR te beheren. In een whitepaper beschrijft Microsoft hoe Azure hierbij kan helpen. In die whitepaper vindt u naast directe stappen voor het beheren van data en GDPR compliance ook algemene aanbevelingen ten bate van het voldoen aan de eisen vanuit de GDPR, en hulpbronnen voor meer informatie.

Wat Microsoft doet om u te helpen GDPR compliant te zijn

De GDPR zal invloed hebben op de manier waarop u data gebruikt en beheert in een grote verscheidenheid van systemen. Van draagbare devices tot IoT tot en met on-premises diensten en clouddiensten. Daarom heeft de GDPR een zware impact voor organisaties die persoonlijke data gebruiken voor hun dagelijkse werk.

Hoe helpt Microsoft u om vandaag nog te beginnen aan uw “reis richting GDPR compliance”?

  • Microsoft cloud services zoals Azure, Dynamics 365 en Office 365 stellen u in staat om de processen die u in gang moet zetten om tot GDPR compliance te komen, te vergemakkelijken dankzij slimme technologie, innovatie, en samenwerking.
  • In alle cloud- en on-premises diensten van Microsoft wordt het u mogelijk gemaakt om persoonlijke data binnen uw systemen te catalogiseren, een veiligere omgeving te bouwen en om het beheren en monitoren van persoonlijke data gemakkelijker te maken.
  • Om organisaties te helpen om te voldoen aan de eisen vanuit de GDPR, investeert Microsoft continu in nieuwe features en functionaliteiten.
  • Ten slotte stelt Microsoft de best practices en adviezen van haar eigen privacy-experts ter beschikking.

Maak gebruik van de “economics of compliance””

Zoals met veel standaarden en regelgeving het geval is, is GDPR compliance niet een eenmalige stap maar eerder een continu proces. Door samen te werken met een hyperscale cloud service provider zoals Microsoft en door gebruik te maken van services zoals Azure, kunt u gebruik maken van de “economics of compliance”. Microsoft clouddiensten maken het mogelijk voor u om de moeite en tijd te minimaliseren die u in administratie en programmeren zou moeten investeren om GDPR compliant te worden.

Microsoft hulpbronnen en informatie over GDPR compliance

Microsoft kan bogen op een lange traditie van compliance in de cloud. De organisatie bouwt dan ook al decennia kennis op over security, compliance en governance. Meer informatie over hoe Microsoft organisaties helpt GDPR compliant te worden en andere hulpbronnen vindt u hier:

  • GDPR in het Microsoft Trust Center:
    https://microsoft.com/gdpr
  • Word GDPR compliant met de Microsoft Cloud:
    https://aka.ms/GDPRBlogPost

Direct aan de slag met GDPR/AVG compliance, met hulp van Mavim, Audittrail en Motion10?

U heeft nog minder dan een jaar om te zorgen dat u GDPR compliant bent. Microsoft zet zich er voor in om uw data security op orde te houden, on premise of in de cloud. Als Nederlandse Microsoft partner wil Motion10 u graag informeren over en begeleiden bij de veranderingen die de GDPR vereist ten aanzien van het omgaan met persoonlijke data van uw klanten, partners, en leveranciers.

Het proces richting GDPR Compliance betekent een verandering op vele vlakken. Bijvoorbeeld in uw document management, in bedrijfscultuur; in technische infrastructuur en in processen. Samen met onze partner Mavim willen we u helpen om een stappenplan uit te werken dat resulteert in een levende “GDPR scorecard” waarmee u de correcte omgang met persoonlijke data binnen uw organisatie kunt monitoren.

Meer over de GDPR/AVG of hoe Mavim, Audittrail en Motion10 kunnen helpen? Neem contact op.