Op 25 mei 2018 zal de General Data Protection Regulation (GDPR) van kracht zijn voor alle organisaties die persoonlijke informatie monitoren, opslaan en verwerken over ingezetenen van de EU. De GDPR zal bekrachtigd worden in alle lidstaten van de EU, maar ook gelden voor alle organisaties wereldwijd die zakendoen of anderszins informatie behandelen van EU-ingezetenen. De nieuwe wetgeving vervangt eerdere EU-richtlijnen en specifieke wetgeving, die voorheen per lidstaat verschilde.

Hoe Azure kan helpen

De GDPR brengt voor veel organisaties verregaande veranderingen en continue verplichtingen met zich mee. Azure is de verzamelnaam voor een groeiende verzameling van cloud services en –componenten van Microsoft waarmee data verzameld, opgeslagen, geanalyseerd en gedeeld kunnen worden. Met de whitepaper “How Microsoft Azure Can Help Organizations Become Compliant with the EU General Data Protection Regulation (GDPR)” probeert Microsoft u op weg te helpen, en te helpen begrijpen hoe Azure kan bijdragen in de voorbereiding van uw organisatie op het GDPR-compliant zijn.

Overzicht van de Microsoft Azure en GDPR whitepaper

Microsoft clouddiensten zoals Azure helpen organisaties om persoonlijke informatie te identificeren en te catalogiseren in systemen. Ook kunnen dergelijke diensten u helpen om veiligere omgevingen te bouwen, en het beheren van GDPR compliance gemakkelijker te maken. De whitepaper van Microsoft is bedoeld voor decision makers, privacy officers, security en compliance personeel en andere stakeholders die willen leren over de praktische stappen ter voorbereiding van GDPR compliance. De paper behandelt de volgende onderdelen:

  1. Deel 1 bespreekt de GDPR zelf, het belang ervan en de aanpak die Microsoft aanbeveelt om GDPR requirements op te pakken.
  2. Deel 2 bespreekt hoe u direct aan de slag kunt met Azure om u voor te bereiden op GDPR compliance. Automatische tagging van documenten en het beheer van autorisaties om informatie in te zien en te wijzigen komen aan bod.
  3. Deel 3 bespreekt gerelateerde onderwerpen, waaronder Azure Cloud Germany.
  4. Deel 4 biedt aanvullende aanbevelingen die nuttig kunnen zijn voor de reis van uw eigen organisatie naar GDPR compliance.

Download de Microsoft GDPR whitepaper hier.